dimecres, 29 de maig del 2019

L'ús del Mòbil

L'ús del Mòbil
Hola, em dic Jahnat Saddique i sóc una alumna de l’institut Milà I Fontanals, avui us volia parlar sobre l'ús del mòbil que hi ha en aquest món. El mòbil té molts avantatges però també té molts inconvenients, són intel·ligents, però la manera d'usar-los no. Alguns metges parlen sobre el dolor intens que apareix en els dits per teclejar missatges sense parar, això passa perquè s'inflama la part que controla el moviment que flexiona els dits.

El mòbil ens permet comunicar-nos d’una manera més ràpida i senzilla, enviar missatges escrits a una altra persona, sense haver d’anar a entregar-los. Té tots tipus d’aplicacions que ens faciliten moltes coses, com per exemple: mapes, rellotge, l’alarma, el calendari, les notícies, etc. També pots fer trucades d’emergència independentment de la cobertura o el saldo. Els principals problemes del mòbil és que s’ha anat perdent el silenci, que abans hi havia a llocs públics o a les biblioteques, ha sigut substituït per xiulets, cançons o música, poden provocar addicció. La cobertura també és un dels grans problemes del mòbil, ja que moltes companyies no ofereixen cobertura a tot arreu del món, impedint la comunicació, cada estona has d’anar carregant la bateria del telèfon pel seu funcionament. Estar moltes hores enganxats amb el mòbil també pot provocar malalties, cansament, problemes de visió, rendiment acadèmic, etc.

Per solucionar aquest problema, no valen els medicaments sinó limitar l'ús del mòbil, no tenir-lo enganxat sempre amb el cos i no estar pendent d’ell, els pares també haurien de vigilar les hores que es passa el fill o la filla amb el mòbil. Sortir a passejar, anar amb els amics, donar temps a casa, estudiar, llegir, també pot ajudar a no estar tant pendent del mòbil. Jo no estic dient que no s’ha d’utilitzar el mòbil, sinó que s’ha de tenir un temps per cada cosa, i utilitzar-lo quan més el necessites.

Gràcies per la vostra atenció,


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'ús del Mòbil

L'ús del Mòbil Hola, em dic Jahnat Saddique i sóc una alumna de l’institut Milà I Fontanals, avui us volia parlar sobre l'ús del...